torstai 2. helmikuuta 2017

Miten musta tuli kosmetologi?

Heippa ja ihanaa helmikuuta, kyllä se kevät ja kesä sieltä hiljalleen tulee!

Viime tekstissä lupailin nyt kirjoitella teille HydraFacial-hoidosta ja heidän tuotteistaan, muutinpa kuitenkin mieleni ja vaihdan tänään rennommalle linjalle. Moni asiakas on kysynyt, että miten musta tuli kosmetologi, kiinnostiko ala jo nuorena ja tiesinkö heti, että oma yritys on se juttu. Ajattelin siis nyt avata teille vähän mun tarinaa :)

Pienenä musta piti tulla kokki, poliisi ja kaikkea siltä väliltä, yläasteella kiinnostuin kuitenkin kosmetologin työstä. Oma iho oli teini-iässä huonossa kunnossa ja kosmetologikäynnit sytytti kiinnostuksen alaa kohtaan. Ysiluokalla jatkokoulua miettiessä lukio vei kuitenkin voiton, mitä jos musta kuitenkin tuliskin lääkäri? Lukio menikin sitten aika matikka, kemia, fysiikka ja biologia painotuksella. Viimeisen vuoden aikana kuitenkin alkoi tuntumaan siltä, että turha minnekään lääkikseen on ees yrittää hakea, ei se oo mun juttu.

Lukion jälkeen kävin kokeilemassa yliopiston pääsykokeissa, josko ovet aukeaisivat lukemaan terveyskasvatusta, no ei ne ovet auenneet edes kolmannen yrityksen jälkeen.  Mitähän sitten keksis? Välivuodet ja työnteko alkaa nyt tuntumaan turhauttavalta....Jostain takaraivosta nousi se yläaste-ikäisen Nooran ajatus "Musta tulee kosmetologi" ja siitä se sitten lähti.

2013 aloitin Stadin ammattiopistossa ylioppilaspohjaisella linjalla. Koulu kesti kaksi vuotta ja tuossa kahdessa vuodessa käytiin läpi teoriaa, opeteltiin luita ja lihaksia suomeksi ja latinaksi, perustettiin yrityskurssilla yrityksiä, harjoiteltiin käytännön juttuja ja asiakaspalvelua, käytiin kertomassa alasta opiskelijoiden messuilla, tehtiin meikkejä laivalla ja viilattiin kynsiä finskillä. Kouluun kuului myös työharjoittelujaksot, jotka suoritin EL-Salongissa Kampissa, Jumbon Stockan kosmetiikassa sekä Ruotsin Åressa. Kaikista näistä saisi pitkät tarinat ja hauskaa kerrottavaa, mutta tärkein kuitenkin on EL-Salonki, sillä sieltä alkaa tieni yrittäjäksi.


Aina ei oo niin vakavaa, edes koulussa, roskapussista saa hienon pannan ;)


2015 toukokuussa valmistuin Cidesco-kosmetologiksi, eli kosmetologiksi, joka on suorittanut kansainvälisen kauneudenhoitotutkinnon ja voi näin toimia arvostetusti ympäri maailmaa. Heti valmistumiseni jälkeen EL-Salongin Erja soitti ja tarjosi aika mahtavaa, mutta samalla pelottavaa tarjousta. Mitä jos ostaisin Vaasankadulla sijaitsevan hoitolan ja pistäisin oman yrityksen pystyyn? Mitä, minä?? Miten mä osaisin?? Miten mä pärjäisin?? Hetken mietin ja tulin kuitenkin siihen tulokseen, että riski on otettava, se on nyt tai ei koskaan ja eiköhän kaikesta selviä.Siinä sitten alkoi sen sortin papereiden pyörittely ja jännitys. Heinäkuussa 2015, reilu kuukausi valmistumisen jälkeen seisoin hoitolan eteisessä ja mietin, että huh huh, nyt se on mun ja mitähän tästä tulee.

Nyt helmikuussa 2017 hoitolaa on pyöritetty vähän yli puoltoista vuotta ja aika on mennyt ihan hirveän nopeasti, eteenpäin porskutetaan hyvällä mielellä, pysykäähän tekin mukana!

Ja siitä kokin ammatista vielä, on kaikkien etu, että se jäi pikkutytön ajatuksen tasolle...nimimerkki patalaput on kiva paistaa uunissa ja salaattiottimella ei kannata paistaa kanaa....

Ensi viikolla sitten taas oikeaa asiaa siitä HydraFacialista!

Terkuin, Noora :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti