keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

MIkroneulaus- Kotona vai Kosmetologilla?

Heippa,

Tämä samainen teksti on viime vuoden puolella jullkaistu facebookissa, mutta päätin laittaa sen tänne blogiinkin niin säilyy paremmin tallessa, mikäli haluat palata aiheeseen ja lukea tekstin uudestaan :)



AJATUKSIA MIKRONEULAUKSESTA- KOTONA VAI KOSMETOLOGILLA?


Ajattelin kirjoittaa teille vähän mikroneulauksesta, en pitää mainospuhetta tai kieltää rullailemasta kotona, mutta haluan herättää teitä ajattelemaan. Facebookissa ja lehdissä pyörii mainoksia mikroneulausteloista, blogeista löytyy juttuja kuinka mahtava tuote on kyseessä ja vauva.fi –palstalla kysellään toimiiko neulaus ja saako sillä hyviä tuloksia.
Mitä mikroneulaus on? Se on tapa aktivoida ihoa. Rollerin mikroneulat tekevät ihoon tuhansia pieniä mikrokanavia (reikiä), joiden kautta aktiivisia aineita saadaan imeytymään ihoon tehokkaammin. Neulaus aiheuttaa ihoon hallitun mikrovaurion, joka kiihdyttää uuden kollageenin muodostusta ja nopeuttaa ihon uudistumista.

Neulojen pituus vaihtelee verkkokaupoissa 0,2millimetristä 1,5 millimetriin. 0,5mm neula avaa mikrokanavia epidermikseen eli ihon uloimpaan kerrokseen, jolloin iho kirkastuu, virkistyy ja aineiden imeytyminen parantuu. 1mm neula vaikuttaa syvemmälle dermikseen eli verinahkaan asti, saaden aikaan uuden kollageenin muodostumista, josta on apua ryppyihin, arpiin ja ihon kiinteytykseen. 1,5mm neuloja, suositellaan ainoastaan vartalolle käytettäväksi, sillä kasvojen ohut iho ei välttämättä kestä niin kovaa rasitusta, mutta silti niitä myydään verkkokaupoissa, joten asiakkaalta vaaditaan tietoa mikä sopii mihinkin. Voinko turvallisesti rullailla kerran viikossa kasvoni 1mm rullalla? Tiesitkö, että ihon uusien kollageenisäikeiden muodostumiseen ja ihon uusiutumiseen kuluu noin 4 viikkoa, joten hoitoväli 1mm rullalla pitää olla vähintään 4 viikkoa, 0,5mm neulauksessa hoito voidaan uusia 2 viikon välein.


Kosmetologin tekemässä mikroneulaus-hoidossa hygienia on suuressa roolissa, rulla on asiakkaan henkilökohtainen, se desinfioidaan ennen hoitoa sekä hoidon jälkeen ja säilytetään omassa kotelossa asiakkaan nimellä varustettuna. Hoitorullaa voidaan käyttää noin 4-6 kertaa, jonka jälkeen rulla on vaihdettava, jotta ihoa ei vahingoiteta liian tylsällä neulalla. Hoito tehdään hanskat kädessä, tuotteet joita iholle laitetaan ennen neulausta sekä neulauksen jälkeen ovat hoitoon soveltuvia puhtaita tuotteita. Asiakasta ohjeistetaan olematta koskemaan kasvoihin 6 tuntiin ja iholle ei saa laittaa mitään meikkiä, sillä iho tarvitsee kyseisen ajan mikrokanavien sulkeutumiseen. Onko kotona tarpeeksi hygieenistä kyseiseen toimenpiteeseen? Pesetkö kasvot ja kuivaat kätesi käytettyyn pyyhkeeseen? Siirtyykö kasvoihisi bakteereita käsistäsi rullauksen aikana? Teetkö rullauksen illalla, oletko vaihtanut tyynyliinan, jotta sitä kautta kasvoihin ei mene mitään tulehduksen aiheuttajaa?


Mikroneulauksessa on myös rajoittavia tekijöitä. Neulausta ei voida tehdä mikäli asiakkaalla on aktiivinen tulehdustila, taipumusta arpikudoksen liikakasvuun, keloideja, vaikea couperosa, verenvuotohäiriö/verenvuototauti, hoitamaton diabetes, kolmoishermosärky, hän on raskaana tai imettää tai hänelle on laitettu täyteaineita hoidettavalle alueelle viimeisen kk aikana. Osaisitko sinä huomioida kaikki hoitoon vaikuttavat tekijät.
Suosittelen ja toivon, että jokainen miettisi hetken ennen kotona tehtävää mikroneulausta, mikä on järkevää. Onko tärkeämpää helppous ja hinta vai tieto-taito ihosta ja sen hoidosta?

Mitä mikroneulaus Kauneushoitola Lähteessa tarkoittaa?


Meillä mikroneulaukseen käytetään Toscani Cosmeticsin Dermaroller-hoitosarjaa. Dermaroller on arville, pigmentaatiomuutoksille, rypyille ja juonteille sekä ihon kiinteytykseen ja uusimiseen tarkoitettu hoito. Dermaroller -hoitopäässä on pieniä (0,5mm-1.0mm) neuloja, jotka tekevät ihoon mikrokanavia, joiden kautta aktiiviset aineet saadaan imeytymään solutasolle. Ihoon tehdään ns. ”hallittu vaurio”, jolloin kollageenin ja elastiinin uudelleen muodostuminen alkaa ja epidermis vahvistuu. Niinkuin ylemmässä tekstissä kerroin rullan neulan pituus valitaan halutun hoitotuloksen mukaan.

Hoitoon kuuluu alkupuhdistus, mikroneulaus kasvojen ja kaulan alueelle, tehoseerumin (heleyttävä ja kohoittava, kiinteyttävä tai uudistava ja korjaava) imeytys, naamio sekä hoitovoide.
Dermaroller ei vaurioita ihoa, eikä hoidosta tule sivuvaikutuksia, se vahvistaa ihon paksuutta ja stimuloi solujen kapasiteettia uudistumiseen ja nopeaan lisääntymiseen sekä tasoittaa ja kirkastaa ihon väriä. Dermaroller ei vaadi parantumisvaihetta, mutta iho saattaa tuntua aralta parin päivän ajan, eikä iholle voida laittaa mitään 6 tuntiin, joten huomioithan hoitoon tullessasi, että meikkaaminen hoidon jälkeen ei ole mahdollista. 

Jokainen asiakas saa oman henkilökohtaisen hoitopään, jolla voidaan tehdä 4-6 hoitoa. Ensimmäisen hoidon hinta on 230-250e (sisältää hoitopään) ja seuraavat hoidot 160-180e. Hoidon hinta riippuu käytettävistä hoitotuotteista sekä hoidettavasta alueesta. Vastaan mielelläni kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin :)






Terkuin, 

Noora