keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Karvanpoisto vahalla ja sokerilla




Heippa!

Hetki on vierähtänyt edellisestä postauksesta, huomaa, että päivä pitenee, kevät tekee tuloaan ja ihmiset heräävät talviuniltaan:)

Tämän kertainen teksti käsittelee luvatusti karvojenpoistoa, mitä eroa on vahauksella ja sokeroinnilla, miltä alueilta voimme karvaa poistaa, mitä kaikkea karvanpoistossa kannattaa huomioida ennen ja jälkeen käsittelyn ja mitä tämä lysti kustantaa.

Sokeria vai vahaa, onko sillä edes väliä?

Sekä sokerointi, että vahaus ovat hyviä vaihtoehtoja höyläykselle ja markettien vahaliuskoille. Karva kasvaa ihohuokosen karvatupesta ja suurin ero sokeroinnilla ja vahauksella liittyykin karvan kasvuun. Sokeri levitetään iholle vastakarvaan ja repäistään myötäkarvaan, joten tekniikka on hellävarainen. Karva nousee tupestaan suoraan, eikä iho ärsyynny niin helposti. Niin kuin edellisestä lauseesta voidaan päätellä vaha saattaa ärsyttää ihoa sokeria enemmän, sillä se levitetääm iholle myötäkarvaan, mutta repäistään vastakarvaan. Sokeri myös kuorii tehokkaasti kuollutta ihosolukkoa ja ihosta tulee ihanan pehmeä.

Vahauksessa meillä on  käytössä Consult Ladyn Clean+ Easy Original perinteinen vaha, joka on kehitelty luonnollisten vahojen sekoituksesta, mehiläisvahasta sekä männynvahasta. Se sopii käytettäväksi kasvoille ja vartalolle. Myös sokerilla voidaan poistaa karvat kasvojen sekä vartalon alueelta. Sokeri on hellävarainen, joten se sopii hyvin myös bikinialueelle, sekä brasilialaisen tekemiseen. Meillä bikini ja brassi tehdään vain naisille. Sokerina meillä Alexandrian laadukkaat sokerit, jotka valmistetaan sokerista, vedestä, arabikumista ja sitruunamehusta. 

Se kumpaa on järkevämpää, mukavampaa tai helpompaa käyttää on todella asiakaskohtaista, toiselle vaha aiheuttaa ärsytystä ja toinen taas pitää sokerin levitystä epämielyttävä, kokeilemalla tietää mikä itselle sopii :)

Mitä pitää huomioida hoitoon tullessa ja sieltä lähtiessä?

Ihoalueen, jolta karvoja poistetaan tulee olla ehjä, emme voi poistaa karvoja tulehtuneelta tai rikkinäiseltä iholta. Karvan tulisi olla kasvanut 5mm pituuteen, jotta se tarttuu sokeriin/vahaan. Liian pitkä karva ei ole ongelma, sillä karvaa voidaan nopeasti lyhentää sopivaan poistopituuteen. Karvanpoiston jälkeen ei tulisi hikoilla, joten saunominen ja jumppa on syytä jättää seuraavaan päivään, myös aurinkoa tulisi välttää samana päivänä. Jos karvoja on poistettu kainalosta, emme suosittele deodorantin käyttöä seuraavaan 12 tuntiin. Säännöllinen kuorinta ja kosteutus kannattaa muistaa, sillä kuiva iho tukkii karvatuppia ja karva ei pääse kasvamaan luonnollisesti ulos vaan hakeutuu ihon alle ja voi syntyä kivuliaitakin tulehduksia sekä kutinaa. Mikäli sisäänkasvaneita karvoja syntyy, on tärkeää hoitaa ihoa esimerkiksi kuivaharjaamalla, myös täsmätuote Vanish pfb on mahtava apu! 



Mitä tämä sitten maksaa? 

Jokainen hoitola on hinnoitellut omat karvanpoistonsa omalla tavallaan, meidän hinnastossa hinnat ovat tällaiset:

  • Sääret ja polvet 40,00
  • Sääret, polvet ja reidet 60,00
  • Reidet 30,00
  • Bikinilinja 40,00
  • Brassi (vain naisille) 70,00
  • Sääret, polvet, reidet ja bikinilinja 85,00
  • Kainalot 25,00
  • Käsivarret 40,00
  • Selkä 40,00-70,00
  • Kasvot
    • - ylähuuli 10,00
    • - leuka 12,00
    • - koko kasvot 30,00


Alexandrian mainoslauseeseen on hyvä lopettaa "Pysytään pehmeinä toisillemme".

Tervetuloa karvanpoistoon! 

-Noora 

ps. ensi kerralla vuorossa Rolfin meikit:)